0

С ловесна престрелка се разрази между лидерите на ГЕРБ и “Продължаваме промяната”. От Шумен Бойко Борисов критикува партньорите от сглобката и ги заплаши с нови избори. 

Борисов се възмути от изказванията на Кирил Петков, който се похвалил, че от сформирането на правителството Народното събрание е приело редица важни закони. 

"В политиката е много важна аритметиката. Ако не сме ГЕРБ и ДПС, ПП не можеха да приемат 72 промени в законите Как ще стане това с 30 депутати?", попита бившият премиер и продължи в същия дух. 

"Логично е да се каже ние заедно ги направихме тези промени. Но да кажеш ние ги направихме - това е нагло и не е вярно", възмути се лидерът на ГЕРБ и не се спря до тук. 

“Ако ПП искат да се правят на интересни на наш гръб, предстои нов вот. Ще ви строим пред нашата стая. Ако искате, ако не искате, ще отидем на нови избори. Да бъдат малко по-внимателни в изказа. Ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме", напомни той.

Отговорът на Кирил Петков не закъсня. „Батальонът се строява” е вече стар хит, не толкова актуален”, отвърна той. 

„Ако продължаваме да ковем реформи, по начина, по който го направихме през последните 60 дни, ще бъда щастлив, ако ГЕРБ ги припознаят. Никой няма да ни строява пред никакви стаи", допълни Петков.