0

П реди обяд ще има временни намаления на облачността, над много райони до предимно слънчево време. Около обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в Югоизточна България – предимно от изток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София – около 26°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места в следобедните часове ще превали. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време, преди обяд с временни разкъсвания на облачността. В следобедните часове на много места ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен, предимно югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.