0

С лед като времето в събота по традиция леко ни създаде проблеми с малко снежец и температури около -8 градуса, днес имаме повод да се зарадваме.

ИЗНЕНАДА ЛИ НИ ЗИМАТА? Ето каква е пътната обстановка в страната

НОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ: Затвориха още два прохода!

СНЕЖНИ ДЕРТОВЕ: Затвориха и магистрала "Тракия"!

В неделния ден над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. В сутрешните часове на отделни места в Дунавската равнина ще има мъгла или намалена видимост. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони все още и временно силен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, по информация от НИМХ.

НИМХ

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около минус 2°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е между 5° и 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 51 мин. и залязва в 17 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 33 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 26 мин. и изгрява в 13 ч. и 16 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - ще продължи да се повишава.

Времето през следващите два дни

В понеделник ще бъде предимно слънчево, почти тихо или със слаб североизточен вятър.

Преди обяд на места в низините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност.

НИМХ

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили до умерен.

Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб сняг. Температурите ще се задържат без съществена промяна, минималните - между минус 10° и минус 5°, а максималните - между 0° и 5°.