0

С четирима души повече са загиналите при катастрофи у нас от началото на годината до 4 април, каза бившият началник на Главната дирекция Националната полиция Алекси Стратиев, а ранените са близо 1800 души, предаде БНР. До момента 111 души са загубилите живота си на пътя, а основните причини, които са довели до тежките инциденти са превишената скорост, рисковите изпреварвания, влияние имат и употребата на алкохол и наркотици:

„Една доста дълга, продължителна политика за пътната безопасност, за да може да се повлияе положително на тези резултати; да се намалят. Неспазване на предимство, висока скорост, дистанция между автомобилите, разбира се, не на последно място и употребата на алкохол, наркотици, но преди всичко високата скорост, защото тя лишава от възможност водача да реагира навреме. Второ, при евентуален досег, резултатите са твърде по-тежки, от нормално управление на автомобила при ниска скорост“.

По повод наближаващите великденски празници Алекси Стратиев каза, че безопасното пътуване ще даде възможност всеки да стигне до там, за където е тръгнал, а евентуален инцидент с тежки последици би провалил всичко, включително и целия живот на човек, предаде БНР.