0

П реминаващият южно от страната циклон носи валежи. В събота по Черноморието и Горнотракийската низина ще вали дъжд, но по високите полета и планините ще е предимно сняг. Това прогнозира дежурният синоптик при НИМХ Марияна Попова пред „Телеграф“.

Дебелината на снежната покривка трудно може да се прогнозира, понеже нямаме ниски температури, каза тя. Зависи от вида на снега, който ще е по-скоро мокър. Очаква се да достигне до 5-10 сантиметра. До края на съботния ден и първата част от нощта срещу неделя дъждовете ще са спрели. Ще се изясни, след това по-скоро ще е предимно слънчево.

Тихо

В районите, защитени от вятър, ще има мъгла и ще е по-студено. Въпреки това в повечето места ще се позатопли. Най-студените сутрини ще са в неделя и понеделник. Минималните температури ще са близки до нулата, а максималните, където ще пробива слънце и ще подухва, ще достига до 13-14. Където е мъгливо - до 8 градуса.

До петък времето ще напомня по-скоро на мартенско. Засега Коледа не изглежда да е снежна, по-скоро ще е ветровита, каза Марияна Попова.

До четвъртък се очертава да няма валежи, но ако вали, ще е по-скоро дъжд.