0

С ъс заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора на двама служители, заемали младши изпълнителски длъжности в Първо и Второ РУ-Стара Загора, е наложено дисциплинарно наказание „Уволнение“ и служебните им правоотношения са прекратени, научи NOVA.

Още в началото на януари вътрешният министър Калин Стоянов поиска освобождаването на двама висши ръководни служители от ОДМВР-Стара Загора – на заместник-директора, който към момента на събитието е замествал директора на областната дирекция и на началника на охранителна полиция.

КАКВО СТАВА? Отстранен от МВР заради смъртта на Пламен Пенев, стана кмет! (СНИМКА)

Припомняме, че след полицейско преследване почина бившият шампион по борба Пламен Пенев след упражнено насилие при арест. Пет дни след трагедията бяха уволнени първите двама полицаи за превишаване на правата си. Аутопсия на жертвата също доказала, че е починал от задушаване вследствие на това, че 4 души са легнали върху него.

ЗАРАДИ ГОНКАТА В СТАРА ЗАГОРА: Още двама полицаи аут от редиците на МВР

Междувременно стана ясно, че починалият след преследването Пламен Пенев е имал психиатрични проблеми и е настаняван принудително в психиатрия. Оказа се, че има полицаи, които по информация на NOVA са заснети грубо да погазват служебната дисциплина.