0

П рокуратурата призова за разпит премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев, както и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщи Нова телевизия. Причината – обиските в домовете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севделина Арнаудова, както и в този на бившия финансов министър Владислав Горанов.

Прокуратурата призова за разпит премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев, както и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщи Нова телевизия. Причината – обиските в домовете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севделина Арнаудова, както и в този на бившия финансов министър Владислав Горанов.

Все още няма информация кога ще бъдат проведени разпитите, но е ясно, че това няма да се случи в днешния ден. 

По-рано през деня Софийската градска прокуратура съобщи, че е възложила случая с Борисов, Горанов и Арнаудова на следователи в следствения отдел към прокуратурата, които да "валидират извършените до момента от некомпетентен орган процесуални действия".

Ако в хода на разследването се съберат достатъчно обвинителни доказателства за виновността в извършване на престъпление от определен човек или няколко души, прокуратурата ще повдигне обвинение в съответствие с тези доказателства. За целта прокурорите ще извършат повторно разпити и ще огледат събраните доказателства при претърсванията.