0

Р аботещи в областта на хотелиерството и ресторантьорството излизат днес /27 януари/ от 16,00 часа на протест пред старозагорската областна администрация, съобщиха от местното сдружение.

Работещи в областта на хотелиерството и ресторантьорството излизат днес /27 януари/ от 16,00 часа на протест пред старозагорската областна администрация, съобщиха от местното сдружение.

Те ще настояват за отпадане на намаленото работно време до 22:00 часа и  изискването за работа при 50% капацитет на заведенията. Тези ограничения бяха въведени в началото на седмицата със заповед на областния управител, според организаторите на проявата това е станало  въпреки, че броят на положителните тестове и броя на заетите легла в ковид отделенията не е висок . Разпространено беше и отворено писмо в която се настоява за отговор на няколко въпроси, след които :1. Как ще си заплатим изразходваната ел. енергия?

2. Как ще си внесем дължимите осигурителни вноски?

3. Как ще изплатим трудовото възнаграждение на работните си?

4. Как да задържим персонала?

5. Защо заплатихме за удължено работно време, а ни го съкращавате?

6. Защо инвестирахме в заведенията, а сега ни принуждавате да ги затворим?

7. Защо нас ни задължавате да притежаваме и изискваме зелен сертификат, а днес в Народното събрание си влязоха като войводи без да притежават такъв?

8. Защо в общинските и държавни предприятия и администрации не се изисква задължителен зелен сертификат на работещите?