0

Д ве жертви е взела зверска катастрофа по третокласен път, свързващ град Чирпан и близкото село Зетьово след сблъсък на два автомобила. Инцидентът е станал около 16 часа на 1 април, съобщават от ОД на МВР Стара Загора.

При посещение на мястото на инцидента се е изяснило, че на път III-663 в района на км 1+800 са се ударили  "Ауди", управлявано от 20-годишен мъж, и "Форд" с 63-годишен водач, който при удара е загинал на място, а спътницата му - 80-годишна жена, е била транспортирана със сериозни наранявания в болницата. Пак там е бил отведен и младият шофьор, който е с порезна рана на коляното.

При настъпване на инцидента по пътното плътно, в непосредствена близост до автомобилите,  са се движели седем младежи, които също са били засегнати. На място е загинало 13-годишно момиче, а 19-годишен тийнейджър е бил ранен и това е наложило отвеждането му старозагорската болница заедно с негов 15-годишен приятел.

В  сектор ,,Пътна полиция" е образувано досъдебно производство. 20-годишният водач е тестван за употреба на алкохол и наркотици, които са дали отрицателни резултат. Младият мъж е задържан за срок от 24 часа, разследването продължава под надзора на старозагорската окръжна прокуратура.

Според кмета на село Зетьово Иван Ганев злополуката е станала при опит на 20-годишния шофьор от Чирпан да избегне движещите се по асфалтовото платно младежи и навлязъл в насрещното движение. Заедно с него в автомобила му е имало още едни младеж. Тепърва ще се установява с каква скорост се е движил, но на това място ограничението е 70 км/час. Загиналият водач на другия автомобил е жителят на Зетьово Гочо Минев, който преди време работел като гробар. Ранената е негова съседка Яна, а двамата пътували по лична работа за Чирпан.

Зверският удар е станал само на стотина метра от мястото, където привечер на 26 юли миналата  година стана друга катастрофа, при която загинаха 46-годишният арменски гражданин Карен Г. и приятелката му - 52-годишната рускиня Елена Николеко, а на път за болницата почина и  23-годишен Пламен Донев.

Пътят е бил наскоро ремонтиран и това увличало водачите да карат с висока скорост. При инцидента от миналото лято стана ясно, че виновният за сблъсъка Пламен Донев, който е имал проблеми със зрението и носел лещи, е карал с около 180 км /час. Разследващите не са открили нито метър спирачен път. Тогава причината за сблъсъка беше опит да се изпревари камион.