0

К остенурката, която погълна 915 монети и бе оперирана по спешност в началото на месеца в Тайланд, се е споминала от отравяне на кръвта, съобщиха световните агенции. Тя е погълнала монетите, които са били хвърлени от суеверни хора.


Състоянието на животното започнало да се усложнява преди една седмица. Ветеринарите били принудени да подложат зелената морска костенурка с прякор Банка на втора операция, тъй като част от чревната система на животното престанала да функционира.
"За жалост всички наши усилия се оказаха напразни", заяви ветеринарката Нантарика Чансуе, провела хирургичните намеси.


Преди време 25-годишната Омсин, каквото е тайландското име на животното, била спасена от басейн, след като се нагълтала с 915 монети. Много хора вярват, че хвърлянето на монети във водни басейни носи щастие, а в езера с костенурки - дълголетие, тъй като те могат да живеят над 100 години.
Миналия месец ветеринарните лекари от университета в Банкок поискаха да изпратят Омсин в болница за преглед, тъй като тя плувала настрани, без да използва левия си крак.


Докторите казаха, че, след като са извадили монетите една по една, костенурката започнала да диша по-добре. Но в крайна сметка тя така и не успя да оцелее след преживяното и наложилите се две операции.