0

З ловещи снимки, уловиха призрачни събития в най-обитаваната от духове къща в малък американски град. 

Жителите на град Алтън, в Югозападен Илинойс, могат да се похвалят дълъг поименен списък от граждани-призраци. Листата на привиденията започва с монахини-фантоми и завършва с банков обирджия, който преследва местните в ирландските пъбове и гостите на хотела. 

ДОСИЕТАТА Х: Проститутка си носи главата под мишница, накълцали я със сатър (СНИМКИ)

Призраците са заснети в имението Макпайк - една от най-популярните атракции на града. Къщата е собственост на Шарин Лудке и нейния съпруг Джордж, които я превръщат в известна „историческа и паранормална дестинация“.

Призраци завличат хора в дълбините на прокълнато езеро

На една от снимките може да бъде забелязано нещо, което изглежда като тъмна фигура, стояща на отворената врата. Според Шарин Лудке фотосът е заснет през 1995 г. с 35 мм камера от предишния собственик на имението Рик Диксън.

Шарин вярва, че фигурата на вратата е първият собственик на имението от 19-ти век Хенри Гест Макпайк. 

Друго изображение показва г-н Макпайк, гледащ през прозореца, докато трети кадър на прозорец показва „малко африканско момче, което смятаме, че се казва Зак, вероятно дете на домашна помощница“.

МИСТЕРИОЗНО: Зли същества нападат хора нощем!

Четвърта снимка междувременно, направена на територията на имението, показва "енергия, летяща във въздуха". 

„Нямахме абсолютно никаква представа, че имението е обитавано от духове, когато го купихме. Едно от първите ми преживявания беше, когато видях мъж на прозореца седем седмици след като придобихме собствеността на имението. Той беше с риза и вратовръзка. Тогава не бях виждала никакви снимки на бившите обитатели на къщата. По-късно видях фотография на семейството, което живееше там, и разпознах един от тях като мъжа, когото бях видял на прозореца”, разказва Шарин Лудке. 

„Виждала съм много духове в мазето, включително Хенри Макпайк като тъмна сянка”, категорична е тя.

Призраци населяват кенефи, падат си по аромат на плесен и мухлясали тавани

„Духовете тук харесват хората и обичат да общуват с хора, които посещават имението. Веднъж заведох приятелка в къщата и тя ме попита дали усещам, че пода се движи. Не го направих, но тогава чух духовете да викат: "Как можа да я доведеш тук!" Сигурно е напомняла духа на някого от тяхното минало. По-късно моята приятелка ги чу да й казват: „Не пожелавай къщата ни“, разказва още Шарин Лудке.