0

8% от българите са срещали НЛО, а 63% вярват – сочи проучване на National Geographic.

Данните бяха обнародвани от Националното географско дружество. Проучването е направено от Talk Online Panel, онлайн, в периода 15-21 май 2023 г. сред 1000 респонденти на възраст между 18 и 65 години и повод е поредицата „НЛО: Разследване на непознатото“. 63% от запитаните българи вярват в съществуването на НЛО, 22% заявяват, че не вярват в НЛО, а останалите 15% нямат мнение по въпроса.

Данните сочат също, че 67% от мъжете са по-склонни да смятат, че неидентифицираните летящи обекти съществуват, докато при жените са едва 59%. 8 от всеки 100 души признават, че са виждали НЛО или са имали контакт с извънземни. Повече младите хора са имали близки срещи от трети вид. 68% на възраст 18-29 г. твърдят, че са имали досег с извънземни.

Според трима от всеки петима анкетирани (63%) има доказателства за съществуването на извънземна цивилизация, докато една пета от анкетираните (20%) не смятат така, а 17% нямат мнение. Анкетираните са питани каква трябва да бъде правителствената политика по отношение на НЛО.

72% смятат, че правителствата трябва да събират и разкриват информация за НЛО. 12% отговарят, че правителствата трябва да събират и да не разкриват информация за НЛО. Само 3 процента смятат, че правителствата не трябва да събират данни за НЛО.

В „НЛО: Разследване на непознатото“ има доста примери за извънземни в Америка.