0

Ч ислата на ангелите може да се появят върху циферблата на будилника на нощното ви шкафче или да бъдат отпечатани на бележката за ред в данъчната служба. И докато едни смятат, че това е просто съвпадение, други вярват, че ангелите им дават знаци под формата на числа. 

Роденият през 570 г. пр.н.е. гръцки философ, учител, математик и откривател на нумерологията Питагор, е също е бил на мнение, че числата могат да бъдат видени навсякъде, както и че те са свързани с Вселената, пише Ministryofnumerology.com.

За Дънов 11 е числото на Бога!

Днес има множество литературни творби, които помагат на хората да разпознаят има ли духовен смисъл в това да виждат един и същи числа постоянно. 

Числата на ангелите се появяват отново и отново - върху регистрационни номера на кола, на циферблата на часовника, върху касовата бележка върху ресторанта или в други ежедневни ситуации. Тези числа може да са съобщение от починал близък човек, разкрива статия на Psych News Daily.

Някои християнски блогове свързват числата на ангелите с нумерологията и новите учения, които се определят като суеверия и не са свързани с Библията. Въпреки това вярващите отстояват „свещеното значение на числата“, според The ​​Church Times.

МАГ ЗОДИАК: Лидер или ранима душа си според числото на жизнения ти път

Библията е пълна с числа със символично и аритметично значение“, пише вестникът на уебсайта си през 2019 г. „Постът продължава 40 дни и 40 нощи; и Моисей води израилтяните 40 години в пустинята. По времето на Ной, валя дъжд в продължение на 40 дни, за да наводни земята.

Голиат е победен от Давид, след като предизвикваше израелтяните в продължение на 40 дни. Възнесение Господне идва 40 дни след Великден.

Такава последователност едва ли може да бъде случайност и трябва да има някакво значение. В християнската доктрина 3 е основно число, а 7, 10 и 12 са важни числа. В книгата Откровение е пълна с конкретни препратки към математиката на апокалипсиса - 666 е числото на Звяра. 

МАГИЯТА НА ЧИСЛАТА: Хотелска стая №7 идеална за релакс, а 5 – за лудории

Изглежда, че има специфични значения, прикачени към различни последователности от числа на ангели - 111, 222, 333, 444 и т.н.

Спиритуалистите имат свои собствени интерпретации на числовите модели.

Според нумерологът Мариан Манинг 444 например е „знак, че човек трябва да запази вярата си и че ангелите бдят над“ този човек. 

„Те са се заели да водят човек към по-светло бъдеще“, разкрива Манинг.

„Ако някой види това число, особено ако се повтаря, това е индикация, че трябва да се откажете от всички съмнения по въпроси, свързани с амбиции, и да действате решително”, добавя нумероложката.

444 означава "подарък за трудолюбивите хора", пише блогът AboutSpirtual.com. "444 носи значението на честност и вътрешна мъдрост. Освен това това е знак, че ангелите насърчават делата ви, отбелязва а SunSigns.org. 

МАГ ЗОДИАК: Нумерологична прогноза според личната ни Нова година

„Има 44 месеца и 4 дни между кръщението на Исус и деня, в който Бог Отец дава окончателното си потвърждение, че Христос е избран да умре на Пасха, за да направи нашето спасение възможно!“, разкрива блогът BibleStudy.org. 

Има допълнителни символи, които някои хора смятат, че представляват духовна комуникация, според TheLawofAttraction.com.

Те включват: Дъги, пера, монети, искри или проблясъци на светлини и животни. 

Виждането на ангелски числа или знаци е нещо, което може да се случи на фона на трансформация в живота ни. Често тази трансформация е духовна, но понякога може да бъде и материална.