0

П ринц Чарлз е финансирал сина си принц Хари, известен също като херцога на Съсекс, със "значителна сума" в месеците след "Мегзит", което е в разрез с твърденията на Хари, че "семейството му буквално е спряло финансирането му", пише в. „Дейли Мейл“.

Принц Чарлз е финансирал сина си принц Хари, известен също като херцога на Съсекс, със "значителна сума" в месеците след "Мегзит", което е в разрез с твърденията на Хари, че "семейството му буквално е спряло финансирането му", пише в. „Дейли Мейл“.

Публикувани финансови отчети на "Кларънс Хаус" и Бъкингамския дворец показват, че принц Чарлз е продължил да финансира Хари и Меган до лятото на миналата година.

Сумата от 4,4 милиона лири е била използвани за подкрепа на двамата синове на принц Чарлз и техните семейства.

В интервюто си пред Опра Уинфри, Хари заяви, че той и съпругата му е трябвало да преживяват с парите, "оставени от майка му".

Това, което става ясно от изнесените счетоводни данни е, че Хари и Меган през онзи момент са били вписани като получатели на средства от доходите на Чарлз, въпреки напускането им на монархията в края на март 2020 г.

Говорител на кралското семейство заяви, че принц Чарлз е отпуснал значителна сума на сина си Хари, за да го подкрепи по време на прехода след "Мегзит".

"Това финансиране приключи през лятото на 2020 г. Двойката вече е финансово независима", е заявил говорителят.