0

В  зоопарк в района на залива на Сан Франциско, Калифорния имунизират срещу новия коронавирус големите котки, мечките и поровете с експериментална ваксина, съобщи Асошиейтед прес.

В зоопарк в района на залива на Сан Франциско, Калифорния имунизират срещу новия коронавирус големите котки, мечките и поровете с експериментална ваксина, съобщи Асошиейтед прес.

Тигрите Джинджър и Моли са първите животни от зоопарка в Оукланд, които били ваксинирани тази седмица, писа в. "Сан Франциско кроникъл". Ваксините били дарени от ветеринарна фармацевтична компания от Ню Джърси, която ги произвежда.
Вицепрезидентката по ветеринарните услуги на зоопарка Алекс Хърман каза, че нито едно от животните не се е разболяло от COVID-19, но ръководството искало да действа своевременно. Тигрите, черните мечки и мечките гризли, пумите и поровете са сред първите животни, имунизирани с първа доза от ваксината срещу COVID-19. Ще ги последват приматите и свинете.


"За нас е щастие и облекчение, че имаме възможност по-добре да защитим нашите животни с ваксина", каза тя в прессъобщение.
Ветеринарната компания дарява повече от 11 000 дози за животни от близо 70 зоопарка, на резервати, академични институции и правителствени организации в 27 щата на САЩ.

В зоопарка в Сан Диего започнаха да ваксинират животните през януари, след като се появи огнище на зараза сред горилите в тамошния Сафари парк.