0

Б СП избра временни изпълняващ функциите на председател на партията. На Национален съвет социалистите посочиха като най-подходящ за поста Атанас Зафиров. За него гласуваха 104-ма от членовете на Националния съвет. Трима се въздържаха, а против кандидатурата му нямаше.

До гласуването се стигна, след като на 11 юни досегашният лидер на формацията Корнелия Нинова подаде оставка заради незадоволителния резултат на изборите.

От днес стартира пълен цикъл отчет и избори в партията, който трябва да приключи до края на септември, а до 10 ноември ще се проведе пряк избор. Това предвижда хронограмата, предложена от Изпълнителното бюро. Допълнително ще бъде избрана комисията, която ще го проведе, и правилата, по които ще стане това. 

БСП ще избира нов председател на конгрес в края на ноември, заяви временният председател на партията Атанас Зафиров.

БСП избира нов председател на Конгрес в края на ноември!

СЛЕД ОСТАВКАТА: БСП избира заместник на Корнелия Нинова

СЛЕДИЗБОРНО: Продължава да се сипе дъждът от оставки, още един партиен лидер се оттегля! (ВИДЕО)

Кой е Атанас Зафиров?

Според сайта на парламента той е роден през 1971 г. в Бургас. Завършил е три магистратури - „Национална сигурност” във Военна академия „Г. С. Раковски”, „Финанси” във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и „Български език и история” в същото учебно заведение. Народен представител е в 42-рото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Три мандата е делегат в Парламентарната асамблея на НАТО. Председател е на Управителния съвет на Българска федерация по ръгби, посочва БТА.

Атанас Зафиров

 Атанас Зафиров
БГНЕС

*Източник: NOVA