0

П оявиха се нови кадри от движението на колата, причинила жестоката катастрофа в центъра на София във вторник вечерта, предаде Нова телевизия. На видеото се вижда как шофьорът Георги Семерджиев кара по улиците на столицата със синя полицейска лампа на тавана на джипа си.

След инцидента, при който загинаха две млади пешеходки, стана ясно, че въпросната лампа, както и стоп палка, са открити в автомобила. Той се разцепи на две при зверски удар в асансьора на метростанцията на бул. „Черни връх”. Водачът успя да избяга от местопроизшествието и бе арестуван преди часове.

По време на брифинг заместник-директорът на Националното следствие Ясен Тодоро съобщи, че Семерджиев е бил открит на адрес, на който не е бил регистриран и е бил в немного адекватно състояние.

Оказа се, че той е рецидивист по пътни нарушения. Има 47 акта и 49 наказателни постановления. Джипът убиец бил с фалшиви номера, тъй като е официално спрян от движение. Освен това, книжката, с която Семерджиев шофирал и представял за издадена в Швейцария, не е истинска.

По-рано се появиха още кадри от ужасяващия инцидент.