0

П ернишикят прокурор Бисер Михайлов излиза окончателно от следствения арест. От държавното обвинение са се отказали да му търсят отговорност и не са протестирали определението на Софийския градски съд от 14 октомври, с което Михайлов беше пуснат без никаква мярка за неотклонение, научи „Телеграф“.

ОБРАТ: Пернишкият прокурор бит от жена си, пуснаха го на свобода

Причината е, че според прокуратурата няма достатъчно данни колегата им Михайлов да е посегнал на съпругата си Биляна в жилището им по време на семеен скандал. Съдът прие, че показанията на 15-годишната им дъщеря Боряна са противоречиви. Първо момичето е позвънило на 112 с думите: "Баща ми е с нож и главата на майка ми е сцепена". А в обясненията си пред разследването е заявила, че майка и е била по-агресивната и търсила съприкосновение с баща й, който се защитавал. Девойката била в банята по време на по-голямата част от скандала и не е пряк очевидец, когато излязла видяла майка си на пода и се изплашила. Самата Биляна твърди, че не помни нищо и просто и е прилошало и изгубила равновесие. Тя е потвърдила, че не счита, че съпруга си за опасен и спокойно може да продължат да живеят заедно под един покрив.

И Бисер Михайлов и съпругата му Биляна са категорични, че семейството им е обект на атаки заради проявите на сина им Васил, който е набеден за насилник и срещу него се водят дела в тази посока. Самият обвинител заяви пред магистраите, че от 28 години рабоит в системата на прокуратурата и досега не е имал проблеми с правосъдието от такова естество. Той се възмути, че има обществен натиск срещу семейството му с думите: „Когато тълпата влезе в съдебната зала, правото излиза от нея". Бисер Михайлов също така опревдели обвененията към него като смехотворни. Той обясни, че заради проблемите на сина им Васил жена му е станала твърде емоционална, отделно дъщеря им имала проблеми в училище, което допълнително нагнетило напрежението в семейството, но до домашно насилие никога не се е стигало.