1

Н овата мода за правене на т.нар. кемсекс (chemsex) вкара още няколко трупа в моргите на Франция. За броени дни в Бордо има четири смъртни случая, като по всички се води разследване от криминалния отдел на френската Съдебна полиция.

Терминът кемсекс идва от комбинацията на думите химикали и секс. Практикуващите го употребяват синтетични наркотици с цел увеличаване сетивността и продължителността на половия си акт.

Тази практика става все по-масова, а поредната жертва е 58-годишен французин. За него е подаден сигнал в полицията от други двама души, присъствали в дома на починалия. Един от тях е 50-годишен мъж, задържан от ченгетата. Той вероятно ще бъде съден за непредумишлено убийство.

В дома на жертвата криминалистите откриват синтетичен наркотик и упойка, известна още като дрогата на изнасилвача. Това е инжекция с веществото гама-бутиролактон, водеща до загубата на съзнание.

Кемсексът идва от Великобритания, но освен на Острова има и други страни, в които става все по-разпространен. Той е по-популярен сред хомосексуалните мъже на възраст над 50 години. Често освен наркотици се употребява и алкохол, допринасящ допълнително за по-висок риск от преждевременна смърт.