0

Б ившият барман Веселин Вълчинов е успял да изхвърли близо 20 кг месо от жертвата си Кристиян Пеев в канала, разказаха от МВР и прокуратурата пред „Телеграф“.

В понеделник на официалния брифинг за жестокото убийство в София пък стана ясно, че помагачът на Веселин - Константин Суботинов, е скрил няколко чувала с останки на Крис на Витоша, като ги превозил със своя автомобил. Проверка в социалните мрежи показа, че Веско и Суботинов са посещавали заведения заедно и са били в добри приятелски отношения. Това обаче не попречило на Константин да издаде Веско на полицията по време на разпитите.

ЕКСКЛУЗИВНО: Ето го бившият барман, разфасовал Крис! (СНИМКИ)

Рязане

Вълчинов е убил Кристиян с удар в главата с тъп предмет, който приличал на гира, обясни шефът на СДВР Любомир Николов. След това е започнал да го разфасова и да хвърля останки от него в тоалетната чиния, които запушили канализацията. По време на първия оглед бяха викани хора от „Софийска вода“, които помагали на криминалистите да вадят останки на Пеев от тръбите. Други пък били открити в чували до близките кофи за боклук, като върху тях имало следи от кръвта на жертвата.

В ПРИСТЪП НА ЯРОСТ: Касапинът Вълчинов убил Крис, като го ударил с гира в главата

Детектор

След като разбрал, че полицията е по петите му, бившият барман избягал на Витоша. Там закопал главата и част от скелета на Пеев. Той бил подложен на тест с детектор на лъжата, който не издържал, тъй като давал противоречиви сведения. Според прокуратурата извършителят Вълчинов притежава всички характеристики на социопат и психопат - нарцисизъм, агресия, отмъстителност.

Както вече „Телеграф“ писа, мотивът за садистичното престъпление е финансов. Освен че Веско искал да прави бизнес с криптовалута с жертвата си, но така и не стартирал, му дължал и 2000 лв. Приятели на Пеев обаче коментираха, че той е бил щедър човек, който редовно черпел хора по заведенията и за него сумата от 2000 лв. не била кой знае какво. Официално Кристиан имал бизнес с две масажни студиа, едното се намира на ул. „Кърниградска“, другото също било в центъра на София.

Завръщане

Крис учил и живеел в САЩ, затова и имал двойно гражданство. Преди 7-8 години обаче се върнал у нас, споделиха негови приятели. По думите им бил по-затворен човек, който не обичал да шуми около личния си живот. Затова и в профилите си в социалните мрежи не качвал много снимки. Приятелите му обаче се снимали редовно с него от различни заведения и публикували техните моменти от различни купони у нас и в чужбина. Точно такива фотоси има в Инстаграм и убиецът Вълчинов, а на тях се вижда как дружески се забавлява с жертвата.

Наказание

Ако 31-годишният Вълчинов, който е родом от Враца, бъде признат за виновен, може да получи между 15 и 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна. Константин Суботинов е с повдигнато обвинение за лично укривателство и може да получи до 5 години затвор, обясниха от прокуратурата.

Междувременно във вторник съдът реши да остави в ареста 24-годишния Константин Суботинов, който е помагал при укриването на трупа на 41-годишния Кристиян Пеев.

Магистратите решиха, че има реална възможност обвиняемият да извърши нови престъпления, че демонстрира устойчива психика и неприемливо поведение. Съдът намира, че Константин е личност с висока обществена опасност. Решението е взето и заради широкия обществен отзвук.

Суботинов е обвинен в лично укривателство при жестокото убийство в центъра на София. Той сам признава за действията си пред полицията. Доказателствата до момента сочат, че не е участвал в убийството и разчленяването, а се явил след това, за да помогне на Веско Вълчинов с укриването на останките.

Адвокатът на Константин от своя страна напразно изтъкна, че клиентът му досега не е стъпвал в полиция, работел на две места - в известен столичен клуб като барман и като доставчик. Също така разкрил цялата истина пред полицията и буквално завел разследващите при останките и показал предметите, свързани с убийството.

Бойко Кичуков

Вълчинов бил реабилитиран

От прокуратурата съобщиха, че и убиецът Веско Вълчинов е бил осъждан, но в миналото, и вече бил реабилитиран. Имал две присъди - за увреждане на чужда вещ през 2009 г. и за нанесена телесна повреда - през 2013 г. Той обаче е подал молба да бъдат заличени и вече е с чисто досие за пред Темида.

Кристиян ходел по екскурзии в чужбина с приятели, тренирал редовно, взимал добавки

Кристиян Пеев бил голям фен на фитнеса и взимал хранителни добавки, пазел специални диети, разказаха негови приятели. Тренирал всеки ден и държал на фигурата си. Повечето му приятели също се занимавали активно с тренировки. Когато имал време, Пеев ходел и в чужбина на екскурзии.