0

К адри от полицейска бодикамера разкриват скандална стрелба по тийнейджър в САЩ. Случката е от 1 април, когато на телефон 911 е получен сигнал за чернокож мъж, разхождащ кучето си с пистолет в ръка и насочващ го към домовете на хората в един от кварталите на град Акрън.

На място веднага е изпратен полицейски екип. За минути е локализиран 15-годишният Тавион Кунс-Уилямс, продължаващ да носи в дясната си ръка черен пистолет.

Един от пристигналите на място полицаи моментално нарежда на момчето да вдигне ръцете си, но секунда по-късно започва да стреля по него, докато излиза от патрулката.

Едва тогава непълнолетният американец започва да крещи „не е истински, не е истински“. И въпреки че вдига ръцете си един от куршумите попада в ръката, държаща пистолета.

Последва светкавичен арест, а момчето започва да плаче, че не усеща ръката си. „Аз съм добро дете, получавам отлични оценки в училище, играя футбол“, добавя младежът пред полицаите.

Невръстният Кунс-Уилямс е щракнат с белезници и откаран с линейка в близката болница без опасност за живота. След стрелбата полицаят, открил огън, е пуснат в платен отпуск.

По случая се води разследване, а близките на пострадалия Тавион искат униформеният да бъде съден, че е стрелял по момче с вдигнати ръце.