0

Ш офьор-нарушител се опита да избяга от полицаи с плуване в река Янтра, след като преди това спретна екшън с органите на реда във и извън Велико Търново.

Мъжът с инициали С. У. управлявал автомобила си и не спрял на подадения сигнал със стоп палка. Вместо това той дал мръсна газ и отпрашил покрай патрулката, която го последвала „на буркан“. Двата автомобила първо си устроили яка гонка по тесните търновски улички, като нарушителят често карал в насрещното платно за ужас на останалите участници в движението. След това внезапно шофьорът-беглец напуснал пределите на града и подкарал по черен път, следван по петите от полицейския автомобил. Опитвайки да избяга от униформените мъжът внезапно спрял возилото, изскочил от него, напуснал пътя и се хвърлил във водите на река Янтра. Там обаче той бил заловен и белезниците щракнали около ръцете му.

По внесен от прокуратурата обвинителен акт С.У. от съда е признат за виновен по няколко обвинения: за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, неизпълнение на разпореждане на орган на властта и оказване на съпротива, създаване на предпоставки за настъпване на пътно-транспортно произшествие, застрашаване живота и здравето на останалите участници в движението. Като проявеното от него хулиганство се отличава с изключителна дързост.

Освен това обвиняемият е признат за виновен и затова, че в обитаваното от него жилище у държал високорискови наркотични вещества – 8,3 гр. амфетамин на стойност 249 лв.

С.У. е осъден на две години затвор, които да изтърпи при стрг режим. Освен това той ще трябва за плати и 2000 лв. глоба. За година и половина му е отнето и свидетелството за правоуправление.