0

З ахари Шулев, който измъчва кучето Мечо, загубил работата си заради издевателството над животното. Това стана ясно от думите на адвоката на задържания. Вчера състав на Софийския градски съд остави в ареста Шулев. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. Пред магистратите защитникът обясни, че знае от сестрата на Шулев, че той е уволнен дисциплинарно. 

Недоволство 

В часа на заседанието пред Съдебната палата в София се събраха протестиращи с домашните си любимци, които скандираха „убиец“ и „садист“ по адрес на Шулев. Недоволните искаха той да лежи в затвора ефективно. Доста голяма група дори влезе в съдебната зала, за да присъства на четенето на определението на съда. Шулев бе доведен пред магистратите под засилена охрана. Пред съда той смотолеви само едно „съжалявам“. След като магистратите се произнесоха, че Шулев остава в килията, в залата избухнаха аплодисменти. Имаше дори разплакани, както и бременни жени. 

Мотиви

Според магистратите има достатъчно доказателства, че мъжът е мъчил кучето. Нещо повече - по делото имало данни, че Захари и друг път е посягал на животни. За това говорел ушен маркер, открит по време на обиск в дома му - вероятно от друго куче. Съдът прие, че няма реална опасност Шулев да се укрие, тъй като е с постоянен адрес. Опасността да извърши друго престъпление обаче е съвсем реална. Скандалът с измъчвания Мечо гръмна в средата на месеца. Тогава фондация за защита на животни подаде сигнал за малтретирано куче. Зверствата са били заснети от камери в столичния кв. „Карпузица“. На тях се вижда как мъжът примамва четириногото с храна, отнася го, а след няколко часа го връща със счупени крайници. След като стана ясно кой е отговорен за жестокостта, къщата на Шулев осъмна с изпочупени прозорци. 

БЕЗЧОВЕЧНО: 214 като Захари се гаврили с животни