0

В ече са ясни и първите подробности за катастрофата край Варна, при която на място загинаха четирима души. Инцидентът е станал към 7,45, а сигналът за него е подаден в 8 часа сутринта на 15 февруари, съобщи началникът сектор Пътна полиция - Варна, главен инспектор Петко Камбуров.

Според оперативната информация и свидетелските показания на очевидци на драмата, автомобил „Мазда“, който се движел от Варна към Девня, започва изпреварване, като навлиза в насрещната лента за движение. В същото време там се движи товарен автомобил „Мерцедес“, чийто водач се опитва да избегне удара. Той се доближава максимално близо до предпазната мантинела, но предотвратяването на произшествието е било невъзможно. Вследствие на това товарният и лекият автомобил се удрят челно.

В опит да направи спасителна маневра, водачът на камиона отклонява движението му в насрещната лента за движение, където следва още един сбльсък с друг лек автомобил „Дачия“, уточни Камбуров.

.

 .

В резултат на мелето, на място загиват водачите на двата леки автомобила и двама пътници от „Дачия“-та. В МБАЛ „Света Анна“ са откарани и настанени и двама пътници от втория лек автомобил. Състоянието им е тежко.

Временно вчера бе ограничено движението на път I-2 при 182 километър,след разклона за Повеляново. Трафикът се осъществяваше по обходен маршрут от АМ „Хемус“ през пътните възли „Девня“ и „Слънчево“", уточниха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

.

 .

От окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че наблюдават и ръководят разследването по изясняване на детайлите около тежкия инцидент, за който има образувано досъдебно производство. Вчера през целия ден на мястото на катастрофата работиха криминалисти. Нзначени са съдебно-медицински и автотехнически експертизи.

.

 .

.

 .