0

10-годишно момче е обвинено, че е застреляло бивш кмет на град Минден, щата Луизиана и дъщеря му, след като се скарали за таксуване на кредитна карта във видеоигри, съобщава New York Post.

Момчето беше арестувано по две обвинения в убийство първа степен, след като бившият кмет на Миндън Джо Корнелиус-старши, 82-годишен, и дъщеря му Кейша Майлс, 31-годишна майка на три деца, бяха намерени мъртви с множество огнестрелни рани в дома му през изминалия уикенд, каза началникът на полицията в града Джаред Макивър.

Момчето било роднина на Корнелиус и Майлс, каза началникът, без да уточнява точната връзка. Твърди се, че младежът е признал за фаталната стрелба, без да показва никакви угризения.

Съсед разказа пред New York Post, че е чул осем изстрела около 6:30 сутринта в неделя, след като Корнелиус и 10-годишното дете са влезли в силен спор. „Мисля, че това се случи. Той спореше с него. Чух ги да крещят“, каза неидентифицираният съсед, добавяйки, че смята, че момчето може да има аутизъм.

Корнелиус беше дългогодишен член на градския съвет на Минден и беше назначен за кмет през 2013 г., след като предишният кмет на града почина.