0

Е дин от най-ужасните доказани педофили в света се призна за виновен в 307 престъпления, докато е работил в детски центрове, пише Guardian.

Бившият детегледач Ашли Пол Грифит е осъден за сексуални престъпления срещу десетки деца в Бризбейн, Австралия и Италия между 2007 г. и 2022 г.

46-годишният Грифит от Голд Коуст се призна за виновен по всички обвинения по време на обвинение в окръжния съд на Куинсланд в понеделник сутринта. Пълната съдебна зала беше мълчалива, докато всички 307 обвинения бяха прочетени тази сутрин, процес, който отне повече от два часа. Някои от публиката стояха прави по време на цялото заседание поради липса на място.

Грифит се появи в раирана поло тениска и дънки и стоеше, докато се четоха обвиненията. Той каза „виновен“ със спокоен глас, докато всяко от обвиненията беше прочетено от сътрудник на съдия, и от време на време кимаше.

Той беше официално осъден за престъпления, извършени в детски центрове, където е работил между януари 2007 г. и август 2022 г. Те включват 190 обвинения за незаконно и непристойно отношение към дете под 12 години под неговите грижи, 28 обвинения за изнасилване, 67 обвинения за създаване на материали за експлоатация на деца, четири обвинения за производство на материали за експлоатация на деца и брой за разпространение на материали за експлоатация на деца. Той също така беше обвинен в притежание на материали за експлоатация на деца между 2005 г. и 2022 г., като използва превозна услуга за тази цел.

Попитан дали има нещо да каже, Грифит каза отрицателно и поклати глава.

Грифит е работил в редица детски центрове в Бризбейн и други в Сидни и Пиза, Италия. Той беше арестуван през октомври 2022 г. Всички жертви са идентифицирани и семействата им са информирани.