0

Щ е има среща между нас и „Продължаваме промяната“ ще има, когато станем готови за тази лидерска среща. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Днес в 13:00 часа събират работни групи по финанси и икономика. Нека използваме тези дни, лишени от чувството за величие. Виждайки какво се случва днес в парламента, каква омраза има между другите партии. Видях, че партиите на „Промяната“ и „Да, България“, могат да си говорят само с нас“, коментира той.

„С едно такова голямо мнозинство, имаме дни наред да продължим да работим по съдебна реформа, по правосъдието, по финансите, земеделието, има толкова неща по ПВУ, които да свършим. Най-лесно е да кажеш „не“. Затова търпеливо продължаваме да действаме“, увери той.

По повод евентуално забавяне с връчването на мандатите, той заяви: „Румен Радев е президент на България и трябва да има интерес България да е добре и да има редовно правителство. Затова се надявам да постъпи добросъвестно.“

„Step by step“, каза той относно това какво предстои оттук нататък.

„С всеки изминал ден и ПП, и ние, виждайки и отношението на другите партии в парламента, разбираме, че ако намерим решени, това ще е най-стабилното за България. Ние, ако сме в предизборна ситуация, ще говорим по един начин. Сега сме след избори. Всяка партия е спечелила и е поела ангажимент пред своите избиратели, но винаги завършва с това, че ще работи за правителство“, допълни още той.

„Ние сме казали, че механизъм за контрол и разследване на който и да е заемащ длъжността главен прокурор трябва да има“, потвърди той.

„Знам за какво мога да разчитам на „Възраждане“. Знам мнението им, както знам мнението на ИТН, на БСП, на ДПС, на ПП и ДБ. Обнадежден съм“, каза още той.

„Трябва да се изчерпат всички опции между първите две големи партии. Винаги в света това носи най-голямо спокойствие,сигурност и до голяма степен дължина на съществуването на едно правителство. Фактът, че ротационното председателство го направихме на 3 месеца, значи, че всички в главите си имаме идеята правителство да продължи дълго“, допълни Борисов.