0

8,5% е избирателната активност към 11.00 часа за област Бургас. Четири са подадените жалби към момента като едно е установеното нарушение. Действащият кмет на село Черноград е бил като застъпник. В секцията в бургаския квартал "Победа" е имало куриозна ситуация. Жена е избягала с разписката си, след като е гласувала, предаде БНТ.

"Дойде, направи своя вот, след това видя, че не е това, което е искала, взе си бележката и си тръгна. Зачетохме вотът като невалиден заради погрешно гласуване", обясни Стефан Георгиев, председател на СИК.

Заради тежката катастрофа край Малко Търново, член на СИК не е могъл да стигне навреме и изборният ден е започнал с 15 - 20 минути закъснение.

"В Община Малко Търново е имало автомобилен инцидент, което не позволи да се отвори точно навреме секцията в село Калово. Всичко е уредено, така че всички секции работят. Има отсъстващи членове, което е нормално, но всички секции са предвидени с голям брой членове, така че да може да протече един спокоен изборен ден", каза Михаил Хаджиянев, председател на РИК-Бургас.