0

А ктьори проплакаха за спасение на театър „Азарян“. Те са поставени в трудна ситуация поради високи наеми за залата и са категорични, че ги грози заплаха театърът да не функционира повече като сцена.

Проблеми

„Театър „Азарян“ като част от частното дружество НДК се докарва до фалит в последните години. Неслучайно този театър е кръстен на Крикор Азарян, за да има различна сцена, която да предлага малко по-различен театър. От една година моето представление „Нощта на покера“ се сблъсква с битка с вятърни мелници. Техническият екип там е много отдаден. Но голям проблем има със сайта, който непрекъснато се бъгва, става невъзможно за хората да си купят билети с два клика. Липсват разпространители на събитията, които истински да се грижат за събитията, които са сключили договор с НДК. В тези времена тези хора са изключително важни“, разкрива в свое интервю за БНР Касиел Ноа Ашер и допълва: „Дълговете на НДК са огромни, но когато ти не пускаш парно на своята публика, ти гониш тази публика. Ние, артистите, можем и на студ, и на пек, но ни е неудобно от нашата публика. Театър „Азарян“ трябва да се развива с повече инициативи, освен представленията няма почти никакви събития. Понякога изпадаме в невъзможност да си продадем билетите на желаещите, които искат да дойдат“. 

Възможност

Касиел е категорична, че ако всички се обединят, има възможност театърът да бъде спасен. „На ежегодния празник на нашия професор Крикор Азарян благодарение на САБ ние направихме страхотен концерт в негова чест, имах възможност да отправя молба и настояване към министъра на културата  Атанас Атанасов да ни защити, да застане с всички механизми, които министерството притежава, въпреки че Театър „Азарян“ е частно дружество, да помогне за излизане от тази кризисна ситуация, вероятно е възможно да се гласува за ежегодно субсидиране, като сцена с особен статут. Умоляваме всички да се бърза, защото с всяко едно ново представление става все по-трудно, живеем в чудовищни времена, с готовност, отдаване всички можем да спасим театър „Азарян“', разкрива актрисата.