0

В брой 60 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 25 май ще откриете: Интервю на композиторката Вида Пиронкова с любимите братя Аргирови – за пътя на успеха, шанса и късмета, защо не станаха милионери в Скандинавия и други.

Търсим и намираме българската следа в родословието на най-известните актьори от турските сериали. Ще изброим някои от тях – Алина Боз, Толга Текин, Джансу Дере, Метин Чекмез.

Останалите имена ще прочетете в приложението „Златно време“, всеки четвъртък с вестник „Телеграф“.

Още новини за турски актьори и още една любима и постоянна рубрика в „Златно време“ - „В кухнята на...“. В нея всеки четвъртък може да намерите рецепта или рецепти от екрана или литературата. Този път изборът е съвсем пресен – преди няколко епизода Тахир от „Ти разкажи, Черно море“ направи на малкия Ийт нещо вкусно и питателно. Вижте рецептата за куймак. И да, няма грешка. Казва се куймак (а не каймак) или още – мухлама.

Почитателите на котките ще разберат защо се казва, че писаните имат девет живота и защо няма нищо свръхестествено или демонично в това, че умеят при полет от високо да се приземят на крака. Освен това предпазват стопаните си от инфаркт. Което пък ни отправя в здравната рубрика, където припомняме някои начини за сваляне на температурата без лекарства.

Очерк за един забележителен българин – акад. Стефан Воденичаров. На 8 юни ще станат три години от кончината му.

В рубриката „Ретро спорт“ - Заради цвета на кожата му изпращат Мохамед Али да се бие във Виетнам.

И още: Гробът на Св. Кирил в Рим от 200 години е празен Забавен прочит на съветите на БГ мамите за варицелата, как се махат торбички под очите с крем за хемороиди и други щуротии Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!