0

Г оспожа Съвършенство – Опра Уинфри, е главната героиня в брой 74 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 31 август, четвъртък.

В приложението за златните ни читатели ще откриете още: Как Персефона се пазела да не забременее от Бога на подземното царство – Хадес. И как медикът от Ефес Соран съветвал дамите да процедират след любовна нощ – да клекнат с широко разтворени крака и да кихнат с всичка сила.

Отбелязваме 80 години от смъртта на цар Борис III с очерк за него, от който ще разберете защо е кръщаван и погребван по два пъти. В края на лятото с носталгия си спомняме за къпалнята „Мария Луиза“, която оцеля във войната, но беше съсипана в мирно време. В рубриката „Ретро спорт“ публикуваме втората част от прелюбопитната история на пехливанина Коджа Юсуф, който потънал в океана с 10 кила злато. Една малко позната турска актриса – Гюлдерен Гюлер, която играе ролята на селянчето Кираз в сериала „Наследство“, разцъфва с неподправената си красота на страниците на любимото приложение „Златно време“.

В него феновете на турските сериали всяка седмица могат да открият новини и подробности за обичаните актьори и филми. За съжаление феновете на сериала „Наследство“ скоро ще плачат за Кираз, която им досади с глуповатата си визия и роля – краят ще е трагичен. Любопитно е да видите как едно красиво момиче може да погрознее с грим и неподходящи дрехи заради роля и за какво съжалява най-много Гюлдерен Гюлер. Още от сериала „Наследство“ - в рубриката „В кухнята на...“, в която всеки четвъртък ви предлагаме рецепти от филми и книги. Може би сте забелязали, че общо петимата полицаи, които работят в участъка по всякакви престъпления, непрекъснато се наливат с чай. Как се приготвя традиционния турски чай – в „Златно време“. В рубриката „Мистерии“ разказваме за Тайната на 13-те възела и златото на инките, а в рубриката „Практични съвети“ ще ви покажем как да не приличате на тетка.

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за нашите скъпи, златни читатели!