0

И зпращаме лятото със специален колекционерски брой на приложението „Златно време“ на вестник „Телеграф“ - всеки четвъртък получавате 16 страници с любопитни четива, ретро истории и новини от турски и други сериали.

В новия брой на „Златно време“ на 29 август четете:

Спомняте ли си кой беше Тигърът на седемте морета? Ако се сещате за Кабир Беди в ролята на Сандокан, значи сте на 50+. Точно това е аудиторията на приложението „Златно време“, а прекрасните ни читатели ще се уверят, че актьорът, който пръв направи пробив в Европа и омая зрителите през 70-те години на миналия век, изглежда великолепно за годините си.

Разбира се, лятото не би било толкова носталгично мило, ако не се сетим за някои култови реплики от филми - „Ще ме цака той с топла бира“, „Не се казва: ще ти откина ушите“, „Какво е командировка? Когато ти плащат. А като си плащаш, е курорт“ и още и още. Филмите са „С деца на море“, „Баш майсторът на море“ и „Оркестър без име“.

Харесвате ли Попай Моряка? А вярно ли е, че мускулите се помпат със спанак? Ще видите истинския моряк – Франк Фигъл, който е послужил за прототип на анимационния герой и ще научите за съдбата му.

Мерилин Монро съблазнява с коктейл „Манхатън“ в уникалната рубрика в приложението „В кухнята на...“, с която всеки път гостуваме на известни филми, книги и сериали. Този път сме в кухнята на „Някои го предпочитат горещо“ и ще забъркаме заедно силен коктейл.

Каква е еволюцията на банските – това ретро четиво върви с невероятна галерия със снимки по бански на красавици като Бриджит Бардо, Клаудия Кардинале, Ан Бакстър, Рита Хейуърт и други – връщаме се с носталгия към времето на естествената красота, а на страниците на приложението „Златно време“ ще видите рокля с тежести, която е служила за бански на съпругата на Джордж Вашингтон – Марта, както и вълнен комплект с чорапи и шапка за спортистки. Ще научите и как са се цамбуркали в морето жените през Викторианската епоха – в малки къщи на колела.

И още:

Осем мита, които могат да прецакат ваканцията! Защо е препоръчително да спите без гащи? Пет игри, с които се забавлявахме навремето на плажа. Какво се случва, ако и когато телефонът прегрява? Воден хороскоп, в който мокрите елементи се контролират от Луната. Как да спасим котката в жегите?

Всеки четвъртък с броя на вестник „Телеграф“ получавате безценното приложение „Златно време“, с което да се развличате, да си спомняте забравени истории, да научавате любопитни факти и да получавате практични съвети. А на 5-и септември ще ви изкушим с любими актриси от турски сериали в наистина горещи кадри.