0

Г еорги Семерджиев, който блъсна и уби с колата си две млади момичета, се жали от условията в ареста.

ВЗЕ ЗАТВОРА ЗА ХОТЕЛ: Семерджиев се жалва, че бил постоянно заключен!

Нека първо ви напомня, в случай че сте забравили, кое е въпросното лице. Освен с двойното убийство на пътя Семерджиев нашумя с нещо много опасно – връзките си с униформени и полицейския чадър, който е бил разпъван над него. Наглостта му стигна дотам да се снима позьорски с полицейска палка и кола с лампи и сирени. Оттам насетне всичко друго е излишно, съдът сам ще си преценя за него (на първа инстанция му дадоха 20 г. затвор).

В този ред на мисли изобщо не е странно, че има претенции към килията. Да не би обаче да се е объркал нещо, че трябва да стои отключен?!

Семерджиев, това е арест, а не хотел 5 звезди, в който да дефилираш по палка и без палка, както ти хрумне. Има решетки, има убийци, има изнасилвачи, грабежлии, все приятна компания. Щом Темида е решила да си там, едва ли може да очакваш, че ще ти носят румсървис и ще ти организират партита, за да се развличаш от скуката!

Жалбата на това лице прилича на чиста проба гавра с правосъдието, с паметта на двете убити момичета и с чисто човешките ценности, които крепят обществото. Дали му пука обаче на Семерджиев, вие сами преценете. Има хипотеза магистратите да уважат молбата да се включва в различни инициативи с други пандизчии и да не е заключена килията му.

Опасното ще дойде след това, ако примера му последват десетки други „невинни душици“. Което би означавало, че е по-добре хич да не се хабим да правим нови затвори. Но в този случай къде остава наказанието след престъплението!