0

Н овият мост на второкласния път Симитли – Разлог над река Струма е отворен за движение. Съоръжението е при входа на град Симитли и е част от бъдещия пътен възел „Симитли център“ на автомагистрала „Струма“, съобщават от АПИ.

От там допълват, че ремонтът е струвал 4,7 милиона лева с ДДС и е финансиран от държавния бюджет.

Мостът е връзка между центъра на Симитли с квартал „Ораново“, път I-1, трасето на автомагистрала „Струма“ и път II-19 Симитли - Банско.

Съоръжението е с дължина 95 метра и заменя еднопосочния стоманен мост, изграден преди повече от 50 г. Новият е двупосочен – с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно. Ширината на пътното платно е 8 м, с два тротоара, предпазен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни превозни средства.

Строително-монтажните работи стартираха в края на август миналата година. С изграждането на моста се осигурява по-висока пропускателна способност на трасето, повишава се пътната безопасност и удобството при пътуване на жителите и гостите на Симитли, обясняват от пътната агенция.

Пускането на съоръжението идва след поредица от протести, с които местните настояваха то да бъде отворено за движение възможно най-бързо.