0

В днешния забързан ритъм на живот всеки от нас се нуждае от пълноценно възстановяване. Няма нищо, което да се сравни с прибирането вкъщи, за да се отпуснете след дълъг изморителен ден – особено когато вашата рутина включва топла вана с хубава напитка, няколко свещи и релаксираща музика на заден план.

Чудите се как да постигнете това ниво на релаксация и да придадете на собствената си баня усещане за СПА? Ключът е да знаете какво точно трябва да добавите или премахнете, за да постигнете желаната атмосфера. Нека разгледаме какво ни съветват специалистите от магазин за баня Керамо.

Цветова схема

Бяло

Създаването на СПА изживяване започва с цветовата схема. СПА центровете са предназначени да излъчват спокойствие и чистота, така че ще бъде добре ако стените са боядисани в бяло или в топъл нюанс на бялото. Изберете плочки и шкафове, които са в подобни бели цветове. Кърпите ви задължително трябва да са бели!

Натурални цветове

И все пак, ако бялото не е вашият цвят, може да декорирате банята си в меки нюанси на кремаво, сиво или бежово. Тази гама от цветове също ще създаде усещане за уют и хармония. Помислете за наслояване на различни нюанси от един и същи тон в цялата стая, за да придадете сплотен вид на пространството. Можете също така да добавите богати топли дървесни нюанси, органичните материални и релаксиращи натурални цветове винаги оформят желаната СПА атмосфера.

Декорация

Картини

Точно както произведенията на изкуството правят дизайна на хола или спалнята по-динамичен, те правят същото и с банята. Картините създават възможност за стимулиране на сетивата чрез изображения, цветове и текстури. Една от най-очевидните опции е да поставите картини на стените, те могат да станат централен акцент в интериора. Ако имате подходящи мебели в банята, може да поставите картини върху тях. Това ще добави допълнителна текстура и интерес към вашият дизайн а помещението ще изглежда по-завършено и приветливо.

Аксесоари

Аксесоарите са естетическо и функционално допълнение към всяка баня. Ако поставите вашите продукти и козметика в комплект дозатори от една серия, ще бъдете изумени колко съществена разлика в облика на помещението можете да създадете само с промяната на малко детайли.

Ароматерапия

Етеричните масла, които се продават във всяка аптека, не само ще "парфюмират" банята ви. Ако добавите няколко капки към душ-гела си ще можете да се възползвате от всички терапевтични свойства на маслата. 

Не пренебрегвайте силата на осветлението, когато създавате релаксираща атмосфера в домашния си СПА център! Свещите и ароматерапията веднага ще подобрят настроението, позволявайки ви да се отпуснете след дълъг ден.

Съхранение и организиране

Баните, особено малките, могат да бъдат претрупани с ежедневни продукти. Създайте илюзия за простор, като поставите продуктите в шкафове с вратички и чекмеджета. Търсете мебели с изчистен и прост дизайн и изберете материали като стъкло, дърво или камък.

Дървена стълба вместо традиционен бар за хавлии (или в допълнение към такъв) незабавно ще стопли външния ви вид, като същевременно ще ви осигури подходящо място да покажете луксозните хавлии, които ще обсъдим. Те също така добавят привлекателна органична нотка, която само елементи от природата могат да донесат.

И не на последно място:

Напълнете ваната с топла вода и добавете бързоразтворими соли за още по-голям комфорт. Добавете няколко капки от вашето любимо етерично масло към водата. Лавандула, чаено дърво и евкалипт са отличен избор за релаксация. Изключете телефона и посветете цялото време на себе си.

След ваната се завийте в топъл халат и се релаксирайте с чаша вино или чаша ароматен билков чай. Прекарайте време в спокойна обстановка и забравете за всекидневния стрес. Този момент на наслада ще завърши напълно вашето СПА преживяване.

Създаването на стилен интериор изисква баланс между функционалност и естетика. Като започнете с цветова схема, смесване на текстури и организиране на вещите, можете да създадете пространство, което е едновременно красиво и функционално.

Баня с усещане за СПА в дома ви е наистина магичен начин да си подарите спокойствие и релаксация. Тя не само допринася за физическото ви благополучие, но и подпомага психическото ви здраве.