0

Д нес сме 10 октомври, а забележете – Лудогорец е четвърти в класирането, като пред тях са ЦСКА 1948, ЦСКА и Левски. Определено шампионите се намират в доста нетипична ситуация, а днес им предстои един от най-трудните мачове – този с „армейците“. Отборът на Анте Шимунджа няма победа в последните си 3 мача – 1:1 с Арда, 0:1 с Локо Сф и 1:1 с ХИК Хелзинки, което ясно показва, че октомври не започва според очакванията и реално Лудогорец е притиснат до стената за днешното дерби с ЦСКА. Ако не бие, ще продължи да изостава от върха. Ако пък отборът на Саша Илич победи в Разград, ще им дръпне с 5 точки при равни мачове...

От своя страна ЦСКА също не изживява най-добрия си миг. И то не толкова като резултати, защото с Илич начело „армейците“ имат само едно поражение – с 0:2 от Левски, а като игра. Именно бледото представяне направи така, че голяма част от феновете на тима да се отдръпнат и да не идват на стадиона. И тук не броим бойкота на организираните привърженици, който трае вече няколко месеца. Но една победа днес ще промени доста нещата. Все пак да победиш Лудогорец на неговия стадион винаги е сладко и се случва доста рядко.

В интерес на истината има 3 фактора, които дават предимство на ЦСКА, пише днес вестник "Мач Телеграф". Първият е, че в четвъртък на „орлите“ им предстои решителен мач с ХИК Хелзинки. Ако те победят финландците, то ще си гарантират и на хартия участие в Европа напролет. А това освен престиж, носи и огромни финансови приходи. Ясно е, че мислите на футболистите на Лудогорец са насочени натам. Вторият фактор е, че шампионите не могат да си позволят издънка срещу ЦСКА, защото съперниците му ще се откъснат. А познавайки стила на Анте Шимунджа, той ще иска атака от първата минута.

Това обаче сякаш е добре дошло за Саша Илич, чийто отбор играе силно когато не притежава топката и разчита основно на контраатаки, както и на статични положения. Третият фактор е терена на „Хювефарма Арена“. Както е известно, той не е в най-доброто си състояние напоследък. А това както виждаме пречи и на самия Лудогорец и на техните бързи играчи в атака. Така, че нападенията ще се развиват по-бавно, което ще помогне на защитниците на ЦСКА.