0

К аквото и да се случи на 7 юни около 21:00 часа и който и да е шампион, няма спор, че това е най-силният сезон на Кирил Десподов в неговата кариера. До момента капитанът на националния отбор има умопомрачителните 19 гола и 22 асистенции във всички турнири в 47 срещи. Тоест той е участвал в изработването на 41 попадения, а до края на сезона остава още един мач, така че статистиката му може да се подобри още.

В мача срещу резервите на Левски, когато всички се бяха сковали от напрежение, Кирил Десподов почти сам дърпаше своя тим към титлата. След негово центриране Ван дер Каап игра с ръка и реферът Никола Попов отсъди дузпа, реализирана именно от Футболист номер 1 на България за 2022 г. След това Десподов качи топката на главата на Якуб Пьотровски от корнер за изравнителния гол, а за капак центрира чудесно към Игор Тиаго за победния гол, който в крайна сметка може да се окаже шампионски, ако ЦСКА не спечели срещу Левски в сряда. Къде ли щеше да е Лудогорец без Десподов...

И като стана дума за Игор Тиаго, трябва да отбележим, че бразилецът, който съвсем скоро ще бъде представен като футболист на Брюж, което ще вкара в касата на Лудогорец рекордна сума от около 7,5 млн. евро, трябва цял живот да е благодарен на Десподов. Защото е факт, че бразилецът вкара като развързан през 2023 г., но за почти всички голове асистенциите му бяха именно на Десподов.

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"