0

Л егендата на Славия и бивш треньор и директор на Левски Андрей Желязков – Жужо сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за най-старото столично дерби. Той е на мнение, че в тези срещи никога не се знае как ще завършат.

„Този мач винаги е интересен независимо къде в класирането се намират двата отбора. Левски е в челото, а Славия - е по-назад в класирането, но в тези мачове крайният победител е неизвестен. Със сигурност в редиците на „белите“ ще има лека умора, защото през седмицата имаха тежък двубой с Лудогорец. Навсякъде в Европа, когато отборите играят в сряда и в неделя, се вижда лек спад в моментното състояние на даден отбор. Но когато се изправяш срещу дразнител като Левски, ЦСКА или Лудогорец въпреки това, че си имал мач през седмицата, си длъжен да дадеш всичко от себе си. Според мен Славия не игра лошо срещу Лудогорец. Не отстъпваха на терена, но за съжаление загубиха с 1:0", започна бившият офанзивен футболист.

"Ще бъде вълнуващ мач, защото Левски е набрал скорост, а Славия няма накъде да отстъпва. Качеството на „сините“ в момента е по-различно от това на „белите“. Но в един мач нещата понякога се променят. Всичко в този двубой ще бъде ключово. Трябва да са концентрирани играчите и да покажат желание за победа. Левски основателно е обявил за цел титлата, защото имат качествен отбор. Съставът им е много по-добър от миналата година и показват добра игра. Нормално е „сините“ да очакват да победят Славия, но дали това ще се случи ще разберем след последния съдийски сигнал. Не мога да кажа дали трябва да има треньорска смяна в Славия при евентуална загуба. Има си ръководство, което трябва да решава. Тези мачове са с неизвестен изход“, заяви още Жужо.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ