0

Ц СКА 1948 и Берое (Стара Загора) продължават на осминафиналите в турнира за Купата на България, където се срещат помежду си в Стара Загора на 2 декември от 12:30 часа.

А Арда (Кърджали) вече е на четвъртфинал.

При слънчево време и отличен терен в Севлиево ЦСКА 1948 спечели с 4:0 мача с местния ФК Севлиево от 1/16-финалите за Купата на България. 

Столичани имаха надмощие през почти цялото времетраене, но до почивката водеха само с 1:0 с попадение на Умарбаев в 40-ата мин.

През второто полувреме украинецът Евгений Сердюк добави следващите два гола във вратата на Христо Лалев – в 47-та  60-та минути. 

Последното попадение бе на Денислав Александров в 90-та минута. Победата на ЦСКА 1948 можеше да бъде по-убедителна, но в 77-ата минута Денислав Александров удари страничната греда, а три минути преди края гостите изтърваха и дузпа.

Берое стигна до успеха в Перник благодарение на ранния гол на Калоян Кръстев, който даде сериозно предимство за тях. 

Комбинацията беше започната от Тунгара, който подаде на Спас Георгиев. Опитният флангови играч центрира на Кръстев за 0:1. 

В 20-ата минута Калоян Йосифов от Миньор изпълни опасен свободен удар, а бившият национален вратар Караджов трябваше да положи много усилия, за да спаси. 

До края на първото полувреме гостите от Берое можеше на два пъти да удвоят преднината си, но късметът не беше на тяхна страна.
След почивката нервите взеха връх и след час игра се наложи съдията да спира мача заради инциденти по трибуните. 

Секунди преди края на мача Тунгара овладя топката пред наказателното поле и прати топката в мрежата след удар по земя – 0:2.

Арда (Кърджали) пък стана първият четвъртфиналист, след като елиминира Марица (Пловдив) от Втора лига след дузпи. Мачът в редовното време приключи без попадения, след което в рамките на три минути стана 1:1. При дузпите пловдивчани изпортиха три от изпълненията си и нямаше как да се надяват на краен успех.