0

Б ерое победи, макар и трудно, Ботев Враца с 2:1 и продължи с отличното си представяне от началото на сезона. Старозагорци вече имат седем точки в актива си след изиграването на три двубоя и се изкачиха до второто място във временното класиране.

От своя страна съставът на Тодор Янчев инкасира трето поредни поражение и остава закотвен на последната позиция в таблицата.

Двубоят във Враца, който се игра на изключително лош терен, не предложи кой знае какви футболни достойнства. Все пак старозагорци успяха да изтръгнат трите точки с много красиво попадение в заключителните минути на срещата, дело на бранителя Оиер Сариеги.

Берое поведе в резултата с гол на Хуан Пинеда в 20-ата минута, а Бубакар Траоре изравни за домакините малко преди почивката.

Зрителите станаха свидетели на изключително любопитна гледка по време на първата част от двубоя. В края на полувремето пръскачките на стадион "Христо Ботев" започнаха да извършват своята дейност, докато протичаше срещата. 

След кратко суетене, домакините все пак успяха да се справят с поливната система и след като тя бе спряна, играта бе подновена. Интересен факт е, че врачани се справиха със създалата се ситуация, след като едно от таблото край далечната тъчлиния беше разбито с камък, след като нямаше ключ за катинара, за да може да спре водата да облива терена.