0

Л окомотив София и ЦСКА 1948 завършиха наравно 0:0 в мач от 14-ия кръг на българската футболна efbet Лига и запазиха позициите си в класирането на първенството.

"Червените" са седми с 22 точки, а "железничарите" остават 12-и с осем по-малко.

За "червено-черните" това беше четвърти пореден мач във всички турнири без допуснат гол.

ЦСКА 1948 бе по-активен в нападение и направи първото положение в десетата минута. Ерденис Гурища подаде към Емил Ценов, а халфът преодоля няколко метра и стреля от далечно разстояние, но топката мина близо до страничната греда.

В добавеното време Педриньо получи подаване в наказателното поле на домакините и се озова сам срещу вратаря на Локомотив, но уцели греда. В последствие ситуацията бе маркирана със засада на халфа на "червените".

На старта на второто полувреме Бруно Франко спаси домакините от попадение. Ивайло Чочев получи пас в наказателното поле и залъга един защитник, но бразилецът успя да се върне на време и изби топката от краката на миналогодишния голмайстор на първенството. 

Минути по-късно и Елитон пропусна от близо разстояние, след като Симеон Мечев изби удара му пред вратата.

Последното положение бе за резервата Видар Кяртансон. Той получи центриране на около пет метра от вратата на "железничарите", но ударът му с глава бе слаб.

Локо и ЦСКА 1948 не успяха да си отбележат гол до края и срещата завърши при нулево равенство, след като два часа по-рано Ботев Враца и Ботев Пловдив си отбелязаха осем попадения.

Интересен плакат бе издигнат на трибуните на стадиона, който гласеше „Мачовете по обед в работни дни, а Литва в събота вечер ни го наби“.

startphoto.bg