0

Д нес от 18:30 часа започва последният кръг в битката за оцеляване. В нея са замесени три отбора – Берое с 32 точки, Пирин с 31 точки и Хебър с 29 точки. Именно отборът на Любослав Пенев заема 14-ото място, което изпраща на бараж с третия във Втора лига, имащ право на промоция. Най-интересно ще е в Пазарджик, където Хебър посреща Берое. Само и единствено победа устройва тимът на Любо Пенев, докато равният върши работа за старозагорци.

Преди решителния мач от Хебър се надъхаха с видео. То започва по следния начин: „105 години история, 105 години емоция, един отбор. За първи път в тази история ние имаме шанса да останем в „А“ група. Нека са обединим в понеделник и заедно пренапишем историята. Защото тя се пише от хора - ние на трибуните, те на терена, всички заедно обединени и силни. Една публика, една емоция, един отбор“. Клипът е на фона на популярната песен на Europe - „The Final countdown“.

Както е известно, до момента Хебър няма два последователни сезона в Първа лига, така че при победа днес е факт, че историята на футбола в Пазарджик ще бъде пренаписана.

Пред Любослав Пенев има няколко въпросителни свързани със състава за днешната среща с Берое. Аут заради контузии са Арсенио Валпорт, Муса Сила и вратаря Звонимир Микулич, научи „Мач Телеграф“. Иначе на стадион „Георги Бенковски“ започнаха финалните етапи от поставянето на пилони и завършването на осветлението. Очаква се в близките дни то да е завършено и да може да се използва. 

Колкото до Берое, там хаосът е пълен. В момента се водят преговори с представителите на американската мениджърска компания CRD Sport, която е представлявана от юристът по спортно право Данило Монти, формалният представител на компанията Ернан Банято, както и финансист. Банято е мениджър на бившия голмайстор на ЦСКА Жорди Кайседо. Ако Берое отиде на бараж и евентуално го загуби, то е напълно възможно бъдещите инвеститори да се откажат. Иначе е ясно, че бъдещето на Николай Киров е несигурно и навярно той ще напусне Стара Загора след края на сезона. За днешното тежко гостуване в Пазарджик Белия няма да може да използва наказаните Йоан Бауренски, Макс Челич и Сана Гомес. Контузен пък е Вини Трибуле.

Автор ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ