0

 

Ботев Пловдив търси начин да се отърве от един от най-скъпите си футболисти – литовския национал Фаустас Степанавичус, стана ясно вчера. Според хора, близки до ръководството на „канарчетата“, твърдят, че в клуба са предприели политика на намаляване на бюджета за заплати. 19-годишният нападател получава едно от най-солидните възнаграждения, а невинаги влиза в плановете на треньора Душан Керкез за титулярен атакуващ футболист. Твърди се още, че Ботев е предложил Степанавичюс на няколко наши клуба под наем до края на сезона. Условието на пловдивчани обаче е било новият отбор да поеме заплатата му, което автоматично прекратявало разговорите. 

Възможно е до края на месеца, Ботев да изпрати в Пирин друг свой футболист, който дълго време лекуваше контузия и ще трябва да наваксва игрово време. Става дума за Мохамед Брахими. Той се спрягаше за евентуален бартер за Андрей Йорданов. Брахими още не е възстановен, след тежката травма. А Андрей няма право сега да се присъедини към "жълто-черните", тъй като е записал двубои за Крумовград и Пирин през този сезон. Договорът на левия бек с "орлите" изтича лятото, и той ще може да подпише с Ботев, като свободен агент. 

Друг футболист на Ботев ще се присъедини другата седмица към Хебър, съобщи PlovdivDerby. Халфът ще играе до края на полусезона като преодстъпен в тима на Любо Пенев. Колев е научил вчера след тренировката на тима, че трябва да си оправя багажа, защото заминава в посока Пазарджик. Ботев Пловдив привлече Колев в края на декември 2022-а година с договор до лятото на 2026-а.

Още новини четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX