0

Б отев Пловдив прекъсна черната си серия от пет поредни мача без победа в efbet Лига и обърна с 2:1 Локомотив в София. 

Антонио Вутов откри резултата за „железничарите“ в 34-ата минута, но само пет след това Николай Минков изравни.

Направилият солиден мач за „канарчетата“ Абдулай Траоре обърна резултата в полза на Ботев в 50-ата минута и на практика оформи крайния резултат. 

Локомотив София направи опити да възстанови равенството, но неуспешно, а в самия край на срещата Карлос Франса беше изгонен с втори жълт и съответно червен картон.

Ботев Пд обърна Локо в София
Локо Сф Ботев Пд Локо Сф Ботев Пд Локо Сф Ботев Пд
26

В последната минута от редовното време Давид Малембана се озова в наказателното поле на Ботев Пловдив и стреля силно с левия крак, а Ситев блокира топката. Реферът Железов прецени, че той е играл с ръка, макар тя да беше плътно прилепена до тялото на юношата на Ботев и бургазлията отиде да гледа ВАР, след което тя беше отменена.

Победата е първа за Ботев след оформянето на плейофна фаза в първенството, но това не променя нищо нито за единия, нито за другия отбор. 

Пловдивчани остават последни в групата за баражен мач за Лига на конференциите с 36 точки, докато Локо София е пред „жълто-черните“ с 42.

Преди срещата директорът Иво Котев награди Мики Орачев с юбилейна фланелка на Локо София, тъй като той изигра своя мач №100 за столичните "железничари" в кариерата си.