0

Д нес от Лозана е пристигнало решението, в което става ясно, че канарчетата печелят делото и няма да дължат пари на бившия клуб на Антон Зингаревич. По информацията, която събрахме, става въпрос за претенции от страна на датчаните след продажбата на футболист. Двама са играчите, които Ботев Пд взе от датския клуб и в последствие продаде. Това са Кевин Янсон и Емануел Току.

Янсон, който бе шведски национал, бе продаден за в Гангуон /Южна Корея/. Тогава по медиите неофициално се появи информация за сума от 250 000 евро, която канарчетата ще приберат за него. Трансферът бе осъществен през март месец на 2022-а година.

През януари 2023-а канарчетата продадоха Емануел Току на белгийския Льовен. Тогава неофициалната информация твърдеше, че жълто-черните ще вземат сумата от 1 милион евро, в която са включени и множество бонуси за представянето на играча. Освен това се спекулираше и че пловдивчани са запазили и сериозен процент (15%) при бъдеща продажба на футболиста.

По непотвърдена официално информация на PlovdivDerby.com датчаните са осъдили канарчетата, претендирайки за дължими суми по трансфера на Кевин Янсон.

PlovdivDerby.com се свърза с Георги Градев, за да получим повече информация по случая:

“Да, спечелихме дело, в което българският клуб бе осъден да плати голяма сума пари. Не мога да коментирам повече, тъй като нямам разрешение от Ботев Пд. Днес пристигна решението, а в 7-дневен срок двете страни трябва да заявят пред съда в Лозана, кое и какво от решението желаят да остане конфиденциална информация. Едва след това евентуално решението може да бъде публикувано в сайта на Арбитражния съд и то само, ако се прецени, че то има обществено значение. За мен по-важното е, че успяхме да спестим пари на български клуб, за пореден път!”