0

Б отев Пловдив се върна на победния път и записа труден успех с минималното 1:0 при символичното гостуване на собствената си база в „Коматево”, където домакинства хитът от миналия сезон Крумовград.

Единственото попадение за втората шампионатна победа за носителите на купата от началото на кампанията вкара камерунецът Джеймс Ето’о в 52-рата минута със страхотна и много технична тупалка с десния крак, зашивайки топката под гредата от 30 метра.

По този начин „канарчетата” записаха първия си успех над Крумовград и си върнаха самочувствието след тежкото поражение с 0:4 от гръцкия гранд Панатинайкос по-рано през седмицата, довело до отпадането от втория по сила континентален клубен турнир Лига Европа. Победата бе витална за възпитаниците на Душан Керкез, на които им предстои гостуване на босненския Жрински Мостар в 3-тия предварителен кръг на Лигата на конференциите на 8 август (четвъртък).

През идния уикенд мачът на Ботев с шампиона Лудогорец пък беше отложен. Крумовград, който допусна втора поредна загуба, е девети с три точки (Ботев са 3-ти със 7). Момчетата на Атанас Рибарски ще търсят положителна развръзка в 4-тия кръг в събота срещу Левски на „Герена”.