0

С пряганият за трансфер в ЦСКА швейцарец със сръбска кръв Филип Стоилкович е с убийствен коефициент на полезно действие. За това свидетелства героят от САЩ’94 Петър Александров, който е работил заедно с настоящия нападател на втородивизионния немски Дармщат в швейцарския Аарау. Там бившият голмайстор на Славия е помощник-треньор.

„Филип е най-добрият нападател, когото съм тренирал, и ЦСКА много ще спечели, ако го вземе. Това момче е невероятно в наказателното поле. В моите отбори не съм виждал играч, който вкарва 8 от 10 положения. Сигурен съм, че в България би се справил страхотно“, коментира Александров, цитиран от Trud news.

Стоилкович, който има 25 мача за младежкия национален отбор на Швейцария и 2 гола, е с действащ договор с Дармщад до 30 юни 2027-а, след като бе привлечен през миналото лято за 2 млн. евро от Сион. През втория полусезон на миналата кампания той бе преотстъпен на Кайзерслаутерн. Въпреки страховития си реализаторски нюх, Стоилкович е вкарал за Дармщат 3 попадения в 23 срещи.

У нас тиражираната цена за балканския швейцарец е 1,5 млн. евро, която няма нищо общо със сумата, посочена към 6 юни тази година в специализирания сайт Transfermarkt, където е почти двойно по-ниска – 800 000 евро.