0

Ц СКА записа първа победа по време на подготовката си в Словения, след като спечели с 4:1 срещу местния Белтинци. Това бе 4-та контрола за селекцията на треньора Валентин Илиев по време на лагера след  загубата с 1:2 от Марибор, равния 1:1 с унгарския Ференцварош и разгрома с 2:6 от хърватския Динамо Загреб.

2 гола до 10-ата минута вкара бразилецът Касиано Бузон, Ивайло Марков направи 3:0 в 35-ата, а Теодор Иванов се разписа през втората част.

Междувременно ЦСКА 1948 оповести, че трансферът на Педро Енрике Оливейра-Педриньо в турския Коняспор вече е окончателно финализиран след забавянето в последните дни. 27-годишният ляв халф е подписал договор със „зелено-черните” за 3 сезона. Трансферната сума е неназована, но Педриньо имаше договор със столичани до юни 2025-а.

От Коняспор публикуваха снимка с подписването на договора на Педриньо, който взима №8 в клуба от града от Централен Анадол. Турските медии не съобщават за трансферна сума в посока към "червените" от Бистрица. Според "Трансфермаркт" в момента пазарната цена на техничаря е 750 000 евро, най-високата в кариерата му. За справка - през март 2023 г. Педриньо бе оценяван на 50 000 евро.

Коня е град от над 2,1 милиона жители, разположен южно от столицата Анкара. Интересното е, че е на 1016 м надморска височина, което може да е предимство за Педриньо - все пак ЦСКА 1948 играе домакинските си мачове на най-високото в Първа лига: над 900 м надморска височина на стадиона в Бистрица.

Педриньо подписа 3-годишен договор с Коняспор, ще носи фланелката с №8 на зелено-белите

 Педриньо подписа 3-годишен договор с Коняспор, ще носи фланелката с №8 на зелено-белите
Twitter/X