0

Б ългарският ЦСКА явно е заявил интереса си към нападателя на Кайзерслаутерн - Ричмънд Тачи. По информация на германските медии клубът от София дори е отправил много изгодна оферта за услугите на футболиста.

Sky Sport обаче твърди, че „лаутерите“ към този момент нямат желание да се разделят с играча. 25-годишният футболист беше основен човек за бившия отбор на Мариан Христов, особено през първата част на сезона, а новият треньор Маркус Анфанг иска да продължи да разчита на Тачи и през следващата кампания. За последно "лаутерите" пък станаха шампиони през 1998-а година именно с Христов в състава си.

Тачи притежава германски и ганайски паспорт и е оценяван на 800 хиляди евро.  През миналия сезон Кайзерслаутерн завърши 13-и във Втора Бундеслига, a в 33 мача Тачи вкара шест гола и е асистирал за други осем.

Столичани са дейни в търсенето на нов нападател през това лято, след като се разделиха с Фернандо Каранга. Интерес има и към българина Георги Минчев, но до този момент "червените" не са обявили нито един нов трансфер преди старта на сезон 2024/2025, пише gong.bg.