0

Л удогорец постигна заветната цел – влизане в групите на Шампионската лига, за последно през 2016 г. И този огромен успех беше постигнат на стадион „Доосан Арена“ в Пилзен, където тази вечер „орлите“ излизат срещу местния Виктория, само че в основната фаза на Лига Европа. Срещата тогава се игра на 23 август 2016 г., като е интересно да видим къде са днес героите за Лудогорец в онзи мач, които след като бяха спечелили първия мач на „Васил Левски“ с 2:0, направиха 2:2 в Пилзен, което ги прати във футболния рай за втори път и за последен към днешна дата.

Владислав СТОЯНОВ

Най-силният вратар в историята на Лудогорец получи тежка контузия през март 2017 г. и реално приключи с големия футбол. След това се върна на терена, но вече нищо не беше същото. Спря с футбола и стана скаут в школата на Лудогорец. Неговите проблеми извън терена са ясни на всички. Заради това в крайна сметка той напусна Разград. След това реши да се върне във футбола и отиде на проби в Берое, където обаче Петър Хубчев не го одобри. После Владо стана общ работник, като слагаше фотоволтаици в ямболско село, беше за кратко в Португалия, а сега кара баничарка в Австрия. Буквално за неговия живот – от Кошмара на Роналдо до бачкането на строеж, може да се напише книга.

Йордан МИНЕВ

Показа завидно футболно дълголетие. Напусна Лудогорец през 2017 г., а след това премина през Ботев Пд, Царско село, Витоша Бистрица, Хебър, Вихрен и Рилски спортист, където беше до миналата година. След това стана треньор в школата на Хебър, а от два дни е временен треньор на първия тим на пазарджиклии, като наследи Веселин Великов.

Козмин МОЦИ

Емблематичният футболист на Лудогорец, класирал „орлите“ за пръв път в ШЛ през 2014 г., окачи бутоните през 2021 г. оттогава до днес е технически директор на клуба. 

За останалите герои ще намерите в днешния брой на в. "Мач Телеграф"